Túto tortu som už veľmi dlho mala na zozname receptov, ktoré chcem vyskúšať, tak som si našla čas. Hovorí sa, že názov dostala podľa ruskej baletky, pre ktorú bola vymyslená. Torta má pripomínať nadýchanú, ľahkú, baletkovskú sukňu. Možno to je len fáma, ale je to milé, tak to šírim ďaľej … :)
Túto tortu som už veľmi dlho mala na zozname receptov, ktoré chcem vyskúšať, tak som si našla čas. Hovorí sa, že názov dostala podľa ruskej baletky, pre ktorú bola vymyslená. Torta má pripomínať nadýchanú, ľahkú, baletkovskú sukňu. Možno to je len fáma, ale je to milé, tak to šírim ďaľej … :)
Bielká si vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, postupne pridávame cukor.
Pridáme aj ocot, arómu a vodu.
Keď je pena hustá a lepkavá máme hotovo.
Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme penu.
S lyžičkou tvarujeme na požadovaný tvar. Robí sa aj ako placka, ale ja som zvolila túto formu, do ktorej som vyhĺbila dieru.
Rúru si predhrejeme na teplotu 150 °C a pečieme 60-70 minút.
Necháme vychladnúť.
Do diery potom dajte kyslú smotanu a ovocie uvarené v mede. Čerstvé ovocie je ešte lepšie. Jahody, maliny, broskyne, kiwi a iné podľa Vašej chuti.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste