Aj to je jeden z miľníkov, ktorý som vždy chcela skúsiť. Veď taká domáca paštéta je na nezaplatenie. Viem, čo tam dám, a výsledok musí byť len dobrý, keď tam samé dobré veci idú. Tak to nejak dopadlo aj s týmto pokusom.
Aj to je jeden z miľníkov, ktorý som vždy chcela skúsiť. Veď taká domáca paštéta je na nezaplatenie. Viem, čo tam dám, a výsledok musí byť len dobrý, keď tam samé dobré veci idú. Tak to nejak dopadlo aj s týmto pokusom.
Gaštany som narezala do kríža, 20 minút nechala povariť, ošúpala, pokrájala na kúsky a nechala vychladnúť.
Medzitým som pokrájala surovú pečeň na malé kúsky.
Zmes som preliala do misky, kde som rozklepla dve vajíčka, pridala som tymián, soľ, korenie a trochu rumu a riadne som všetko premiešala.
Zapekacie misky som vystlala plátkami slaniny, vyliala som paštétovú zmes a uložila do hlbokého plechu, ktorý som do jednej tretiny naplnila vodou.
Paštétu som vo vodnom kúpeli nechala piecť pri 100 °C 90 minút.
Hotovú paštétu som nechala vychladnúť a zaliala som ich roztopeným maslom s pár vetvičkami tymiánu.
A teda fakt chutí. Vďaka bravčovej pečeni má výraznú plnú chuť, a s tymiánom spolu krásne ladia a voňajú.
Máme ešte pár posledných domácich paprík zo skleníka, takže večera bola jasná :-)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste