NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Paštéta z bravčovej pečene
Paštéta z bravčovej pečene
Recept Paštéta z bravčovej pečene
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Aj to je jeden z miľníkov, ktorý som vždy chcela skúsiť. Veď taká domáca paštéta je na nezaplatenie. Viem, čo tam dám, a výsledok musí byť len dobrý, keď tam samé dobré veci idú. Tak to nejak dopadlo aj s týmto pokusom.

Zuzka    ·   24.10.2013

Paštéta z bravčovej pečene

Aj to je jeden z miľníkov, ktorý som vždy chcela skúsiť. Veď taká domáca paštéta je na nezaplatenie. Viem, čo tam dám, a výsledok musí byť len dobrý, keď tam samé dobré veci idú. Tak to nejak dopadlo aj s týmto pokusom.

Suroviny
350 g
bravčová pečeň
150 g (uvarené a ošúpané)
gaštany
2 ks
vajce
2 PL
rum
plátky
slanina
korenie
soľ
tymián
Postup receptu
Vytlačiť
Žiadna veľká veda, ani dlhý nákupný zoznam.
  1. Gaštany som narezala do kríža, 20 minút nechala povariť, ošúpala, pokrájala na kúsky a nechala vychladnúť.

  2. Medzitým som pokrájala surovú pečeň na malé kúsky.

  3. Do foodprocesoru som dala mäso a gaštany a na plné obrátky pustila. Mixér z toho urobil takú červenú masu.

  4. Zmes som preliala do misky, kde som rozklepla dve vajíčka, pridala som tymián, soľ, korenie a trochu rumu a riadne som všetko premiešala.

  5. Zapekacie misky som vystlala plátkami slaniny, vyliala som paštétovú zmes a uložila do hlbokého plechu, ktorý som do jednej tretiny naplnila vodou.

  6. Paštétu som vo vodnom kúpeli nechala piecť pri 100 °C 90 minút.

  7. Hotovú paštétu som nechala vychladnúť a zaliala som ich roztopeným maslom s pár vetvičkami tymiánu.

  8. A teda fakt chutí. Vďaka bravčovej pečeni má výraznú plnú chuť, a s tymiánom spolu krásne ladia a voňajú.

  9. Máme ešte pár posledných domácich paprík zo skleníka, takže večera bola jasná :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár