Táto polievka je v podstate tradične netradičná. Prečo? Hneď pochopíte.Keď som varila tekvicové karí, tak mi pri pohľade na vydlabanú tekvicu prišlo ľúto jej "vnútorností". Viem, že sa semiačka dajú usušiť, ale mne sa s tým nechcelo zapodievať a tak som ich využila na polievku. Zaujímavé je, že táto polievka chutí ako mäsový vývar s pečeňovými haluškami. Preto (ne)tradičná zeleninová polievka. Oplatí sa vyskúšať!
Táto polievka je v podstate tradične netradičná. Prečo? Hneď pochopíte.Keď som varila tekvicové karí, tak mi pri pohľade na vydlabanú tekvicu prišlo ľúto jej "vnútorností". Viem, že sa semiačka dajú usušiť, ale mne sa s tým nechcelo zapodievať a tak som ich využila na polievku. Zaujímavé je, že táto polievka chutí ako mäsový vývar s pečeňovými haluškami. Preto (ne)tradičná zeleninová polievka. Oplatí sa vyskúšať!
Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút.
Tento "vývar" precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.
Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením.
Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.
Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste