NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami
(Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami
Recept (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Táto polievka je v podstate tradične netradičná. Prečo? Hneď pochopíte.Keď som varila tekvicové karí, tak mi pri pohľade na vydlabanú tekvicu prišlo ľúto jej "vnútorností". Viem, že sa semiačka dajú usušiť, ale mne sa s tým nechcelo zapodievať a tak som ich využila na polievku. Zaujímavé je, že táto polievka chutí ako mäsový vývar s pečeňovými haluškami. Preto (ne)tradičná zeleninová polievka. Oplatí sa vyskúšať!

Spinava kuchyna je s    ·   17.10.2013

(Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami

Táto polievka je v podstate tradične netradičná. Prečo? Hneď pochopíte.Keď som varila tekvicové karí, tak mi pri pohľade na vydlabanú tekvicu prišlo ľúto jej "vnútorností". Viem, že sa semiačka dajú usušiť, ale mne sa s tým nechcelo zapodievať a tak som ich využila na polievku. Zaujímavé je, že táto polievka chutí ako mäsový vývar s pečeňovými haluškami. Preto (ne)tradičná zeleninová polievka. Oplatí sa vyskúšať!

Suroviny
vnútro tekvice (teda semiačka)
tekvica hokkaido
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
2 ks
zemiaky
1 menší kus
pór
1 kocka (ja používam sypaný od Alnatury, takže som dala jednu čajovú lyžičku)
zeleninový bujón
soľ
celé čierne korenie
celé nové korenie
3 litre
voda
1 hrsť
petržlenová vňať
1 hrsť
zelerová vňať

Ražné halušky:

1 ks
vajce
2 PL
vlažná voda
štipka
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vnútro tekvice dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne a nové korenie a osolíme.

  2. Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút.

  3. Tento "vývar" precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.

  4. Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením.

  5. Postupne pridávame múku tak, aby nám vzniklo hustejšie cesto (nie príliš tuhé).

  6. Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.

  7. Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár