S dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)
S dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)
Z horčice, medvedieho pesta a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou.
Mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou.
Pokúsil som sa zrolovať, samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom.
Paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút.
Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar.
Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre.
Stačilo 10 minút a asi 200°C.
Roláda bola úplne mäkučká a šťavnatá, takže roládky budem pariť asi častejšie.
Dobrú chuť :)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste