Minestrone je hustá talianska zeleninová polievka s cestovinou alebo ryžou. Neexistuje presný recept na minestrone, no najbežnejšími surovinami je fazuľa, cibuľa, paradajky, mrkvy a vývar. Ja milujem jej verziu z brokolicou, hráškom a jarnou cibuľkou. Leto pripomínajúca chuť Minestrone vás prenesie do slnečného Talianska.
Minestrone je hustá talianska zeleninová polievka s cestovinou alebo ryžou. Neexistuje presný recept na minestrone, no najbežnejšími surovinami je fazuľa, cibuľa, paradajky, mrkvy a vývar. Ja milujem jej verziu z brokolicou, hráškom a jarnou cibuľkou. Leto pripomínajúca chuť Minestrone vás prenesie do slnečného Talianska.
Na dvoch lyžiciach olivového oleja osmahneme na plátky nakrájaný cesnak.
Pridáme čajovú lyžičku bylinkovej soli a chvíľu osmažíme.
Zalejeme vodou, pridáme paradajky z konzervy a privedieme k varu (varte bez pokrievky aby si brokolica udržala farbu).
Keď nám polievka začne vrieť pridáme soľ, mleté čierne korenie a bujón.
Varíme cca 15 minút (zelenina má byť iba na skus).
Kým sa nám polievka varí tak si uvaríme cestoviny podľa návodu.
Po 15 minútach pridáme mrazený hrášok.
Povaríme ho asi 5 minút a prihodíme nakrájanú jarnú cibuľku.
Necháme prejsť varom a odstavíme.
Podávame s cestovinou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste