Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme cca. 5 minút aby sa mäso uzavrelo a oddelilo od seba.
Potom prilejeme paradajkové pyré. Podľa chuti osolíme, okoreníme (čierne korenie, bazalka) a necháme prevrieť.
Medzitým si pripravíme bešamel z litra mlieka.
Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku, zalejeme mliekom, ochutíme vegetou a miešame do zhustnutia.
Na dno pekáča nalejeme toľko bešamelu aby bolo celé dno pokryté.
Na to poukladéme tesne vedľa seba neuvarené pláty lasagní, na ne navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom, posypeme strúhaným syrom, uložíme opäť pláty cesta, na to bešamel, paradajkovú omáčku a strúhaný syr.
Vrstvíme na seba kým máme suroviny. Končíme vrstvou mäsa a strúhaného syra.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste