Kuracie prsia si najprv dáme marinovať:
Zmiešame ich so solamylom,sójovou omáčkou, vajíčkom a korením majstra Wong. Odložíme do chladničky na 1 hodinu.V hlbokej panvici si zohrejeme arašidový olej (panvicu si dajte na najväčší horák a majte ho na najvyššom stupni).
Keď je olej dostatočne rozpálený vhodíme mäso, ktoré sa nám marinovalo. Rýchlo ho opražíme z každej strany.
Keď je pekne zlatavé pridáme mrkvu, ktorú smažíme asi tak minútu, potom pridáme huby, smažíme asi 2 minúty, pridáme cibuľu a všetko spolu smažíme asi 3 minúty.
Medzitým si nasucho opražíme sezamové semiačka.
V miske si zmiešame vodu, solamyl, sójovú, ustricovú a rybiu omáčku s cukrom a šťavou z citróna (ochutnávajte! ak je pre vás príliš slaná pridajte cukor a opačne, snažte sa nájsť tu správnu vyrovnanú chuť).
K mäsu prihodíme sezamové semiačka, nakrájanú jarnú cibuľku a zalejeme pripravenou omáčkou.
Miešame a akonáhle nám začne hustnúť pridáme sezamový olej a čili vločky.
Odstavíme.
Podávame s čínskymi rezancami alebo ryžou (ja som k tomu spravila obyčajný kuskus a bolo to dobré :) )
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste