Práškový cukor si vymiešame so žĺtkami do penista.
Do nich postupne – naozaj postupne striedavo pridávame po troche oleja a po troške vlažné mlieko.
V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
Pridáme do žĺtkovej zmesi a premiešame.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov 25-30 minút.
Puding:
Dáme variť 200 ml mlieka a kryštálový cukor.
Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok.
Po rozpustení cukru v mlieku vlejeme pudingový prášok do zohriateho mlieka a varíme do zhustnutia.
Puding necháme vychladnúť.
Krém:
Vymiešame tvaroh a kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
Do masy po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a zašľahávame.
Pridáme nasekanú čokoládu alebo čokovločky.
Vyšľaháme si dotuha 2 šľahačky so stužovačom, ktoré primiešame do stracciatelového krému.
Vychladnutý upečený koláčik si z krajov narežeme a taktiež stredom akoby šachovnicovo a cestíčko vydlabeme...pozor nie až ku dnu, iba trošku, najlepšie nožíkom.
Na vydlabanú časť poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, na ne rovnomerne natrieme stracciatelový krém.
Na krém navrstvíme vydlabané kúsky koláča, ktoré sme si vopred rozmrvili.