Keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole.
Keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole.
Jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením.
Mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo.
Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté.
Na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku.
Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou.
Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Po chvíľke sa omáčka ideálne zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla.
Upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom.
Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-)
Dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste