Tentokrát to bola roštenka, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Účinkuje pri bolestiach v hrdle, pri bolestiach očí, používa sa pri žltačke, aj ako tonikum vracajúce životnú energiu. Podporuje činnosť srdca, mozgu aj pečene a znižuje hladinu cholesterolu.
Tentokrát to bola roštenka, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Účinkuje pri bolestiach v hrdle, pri bolestiach očí, používa sa pri žltačke, aj ako tonikum vracajúce životnú energiu. Podporuje činnosť srdca, mozgu aj pečene a znižuje hladinu cholesterolu.
Najskôr som naklepal plátky roštenky a okorenil som ju čerstvo mletým čiernym korením, soľou a korením garam masala.
Mäso som orestoval na masti, potom som ho dal bokom a do výpeku som prihodil nakrájanú cibuľu, cesnak, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré som predtým sparil vo vriacej vode.
Chvíľku, asi 10 minút som restoval, potom som vrátil mäso, podlial som vriacou vodou a dusil som asi 1,5 hodiny.
Keď bolo mäso mäkké, tak som ho vybral aj s niekoľkými hubami a omáčku som rozmixoval. Pridal som do nej aj jednu mrkvu, ktorá sa varila v polievke, ale nie je to nevyhnutné.
Keď už bola rozmixovaná, dal som ju zasa na plyn a pridal som k nej sladkú smotanu a keď prevrela, tak som ju zjemnil orieškom masla.
Vrátil som do nej mäso a odstavil som.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste