NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Grilované plnené šampiňóny
Grilované plnené šampiňóny
Recept Grilované plnené šampiňóny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Šampiňóny plnené nátierkou zo stonkového zeleru, mozzarellou, cherry paradajkou, lístkom čerstvej bazalky a prekvapnuté olivovým olejom. Zelerová nátierka je výborná aj na chlieb.

S varechou v ruke    ·   4.10.2013

Grilované plnené šampiňóny

Šampiňóny plnené nátierkou zo stonkového zeleru, mozzarellou, cherry paradajkou, lístkom čerstvej bazalky a prekvapnuté olivovým olejom. Zelerová nátierka je výborná aj na chlieb.

Suroviny
väčšie
šampiňóny
zeler stonkový
mrkva
1 KL
dijonská horčica
1 PL
tatarská omáčka
1 PL
pochúťková kyslá smotana
čerstvo mleté korenie
soľ
mozzarella
cherry paradajky
čerstvá
bazalka
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo šampiňónov som opatrne vydlubkol  stonku, naukladal som ich na plech, dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol do rúry pod gril asi tak na 15 až 17 minút.
  2. Pokiaľ sa hubky grilovali, pripravil som si nátierku zo stonkového zeleru: takže som najskôr nakrájanú mrkvu spolu s nakrájaným stonkovým zelerom rozmixoval   po rozmixovaní som už len dochutil čerstvo mletým korením. Soľ som ani nedával, pretože dijonská horčica bola slaná dosť.
  3. Nátierkou som naplnil ugrilované šampiňóny.
  4. Nátierka: kúsok mozzarelly spolu s cherry paradajkami rozmixovať, prekvapnúť dobrým olivovým olejom a potom už len dobrú chuť :)
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár