Francúzske sušienky Sábles [sábl] sú podľa mňa takým prototypom sušienky. Sú krásne maslové, voňavé, jednoduché, tvorí ich len pár ingrediencií a sú hriešne dobré. Robievajú sa v oblasti Bretagne a majú tak trochu štandardizovaný tvar - sú okrúhle, obvykle s vlkovaným okrajom a na povrchu majú niečo ako mriežku. Sables majú byť sladko-slané, nedivte sa teda množstvu soli v recepte. Samozrejme môžete dať menej, len klasickú štipku, ale potom to budú len maslové sušienky. Vzhľadom k tomu, že sablés sa pripravujú z malého množstva ingrediencií, je dobré mať ich v naozaj dobrej kvalite, a to hlavne maslo a vanilkový extrakt. Text receptu je redakčne upravený, pôvodný neskrátený recept nájdete tu: Francouzske sušenky Sábles
Francúzske sušienky Sábles [sábl] sú podľa mňa takým prototypom sušienky. Sú krásne maslové, voňavé, jednoduché, tvorí ich len pár ingrediencií a sú hriešne dobré. Robievajú sa v oblasti Bretagne a majú tak trochu štandardizovaný tvar - sú okrúhle, obvykle s vlkovaným okrajom a na povrchu majú niečo ako mriežku. Sables majú byť sladko-slané, nedivte sa teda množstvu soli v recepte. Samozrejme môžete dať menej, len klasickú štipku, ale potom to budú len maslové sušienky. Vzhľadom k tomu, že sablés sa pripravujú z malého množstva ingrediencií, je dobré mať ich v naozaj dobrej kvalite, a to hlavne maslo a vanilkový extrakt. Text receptu je redakčne upravený, pôvodný neskrátený recept nájdete tu: Francouzske sušenky Sábles
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste