Veľmi dlho som chcela pripraviť domáce gnocchi. Tak som sa naň po dlhej dobe konečne odhodlala a našla si dostatok času. Príprava si vyžaduje naozaj dostatok času, no dovolím si citovať Tomáša: ,,Pochutiť si na vlastnoručne vyrobených gnocchi vám určite dá ľahko zabudnúť na prípravy." Pri príprave moje ruky utrpeli ujmu, ktorú mi tak ľahko nezabudnú. Teda skôr vankúšiky prstov. Keďže moja kuchynská výbava ešte neobsahuje lis na zemiaky, ktorý si jednoznačne pri najbližšej príležitosti kúpim, musela som uvarené zemiaky nastrúhať na strúhadle. Už rozumiem prečo mi túto činnosť babka nikdy nezverila ?-D Ostrúhala som si totiž tie moje prsty tak, že i keby chcel niekto zistiť moje odtlačky prstov, s veľkou pravdepodobnosťou sa mu to nepodarí :-) Veď predsa nebudem jednu z hlavných činností odflakovať i keď to stojí ostrúhanie prstov! Poviem Vám, stálo to za to! Boli vynikajúce, teda aj budú ešte, pretože som si odložila i na ďalšie použitie do mraziaka (áno zamrazila som si ich na inokedy), inak by som to pripravené množstvo jedla asi týždeň (to preto, že nie som veľmi veľký jedák) Určite budem zemiakové gnocchi pripravovať aj v budúcnosti a vyskúšam rôzne variácie s omáčkami či priamo s cestom. Už teraz sa teším, a dúfam, že vtedy už ten lis na zemiaky budem mať v kuchyni :-) Receptom som sa inšpirovala u Tomáša na jeho blogu Foodisimo. Mimochodom, fotografiu výsledku ešte doplním, pretože môj fotoprístroj sa mi počas varenia vybil a bola som tak hladná, že som to nevydržala a než si doplnil dostatočnú energiu na používanie, gnocchi už bolo úspešne zjedené.
Veľmi dlho som chcela pripraviť domáce gnocchi. Tak som sa naň po dlhej dobe konečne odhodlala a našla si dostatok času. Príprava si vyžaduje naozaj dostatok času, no dovolím si citovať Tomáša: ,,Pochutiť si na vlastnoručne vyrobených gnocchi vám určite dá ľahko zabudnúť na prípravy." Pri príprave moje ruky utrpeli ujmu, ktorú mi tak ľahko nezabudnú. Teda skôr vankúšiky prstov. Keďže moja kuchynská výbava ešte neobsahuje lis na zemiaky, ktorý si jednoznačne pri najbližšej príležitosti kúpim, musela som uvarené zemiaky nastrúhať na strúhadle. Už rozumiem prečo mi túto činnosť babka nikdy nezverila ?-D Ostrúhala som si totiž tie moje prsty tak, že i keby chcel niekto zistiť moje odtlačky prstov, s veľkou pravdepodobnosťou sa mu to nepodarí :-) Veď predsa nebudem jednu z hlavných činností odflakovať i keď to stojí ostrúhanie prstov! Poviem Vám, stálo to za to! Boli vynikajúce, teda aj budú ešte, pretože som si odložila i na ďalšie použitie do mraziaka (áno zamrazila som si ich na inokedy), inak by som to pripravené množstvo jedla asi týždeň (to preto, že nie som veľmi veľký jedák) Určite budem zemiakové gnocchi pripravovať aj v budúcnosti a vyskúšam rôzne variácie s omáčkami či priamo s cestom. Už teraz sa teším, a dúfam, že vtedy už ten lis na zemiaky budem mať v kuchyni :-) Receptom som sa inšpirovala u Tomáša na jeho blogu Foodisimo. Mimochodom, fotografiu výsledku ešte doplním, pretože môj fotoprístroj sa mi počas varenia vybil a bola som tak hladná, že som to nevydržala a než si doplnil dostatočnú energiu na používanie, gnocchi už bolo úspešne zjedené.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste