Domáce rezance, tvaroh, prepražené maslo a údená slanina - kombinácia chutí a vôní ktoré prebudia vaše chuťové kanáliky a pošteklia ich na tom správnom mieste.
Domáce rezance, tvaroh, prepražené maslo a údená slanina - kombinácia chutí a vôní ktoré prebudia vaše chuťové kanáliky a pošteklia ich na tom správnom mieste.
Domáce rezance najradšej robím z hrubej a polohrubej múky. Na 100 g múky ide jedno vajce a ak ich nerobím do zásoby, tak aj štipka soli. Časť vajec môžete nahradiť aj vodou, je to len na vašom rozhodnutí.
Múku som spojil s vajcami a tentokrát rukou som vypracoval cesto, také polotuhé a pružné, neuškodí mu, ak ho zabalené dáme odpočinúť na pár minút do chladu.
Cesto som rozdelil na 4 rovnaké bochníčky.
Tie som postupne vyvaľkal a potom som ich nechal obschnúť na utierke.
Maslo som dal prepražiť a nakrájanú slaninku som na 1 PL oleja opražil.
Rezance som dal variť do osolenej vody a keď som ich scedil tak som ich nepreplachoval, len som ich premiešal s prepraženým maslom, tvarohom a slaninkou.
Hotovo a dobrú chuť! :-)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste