Sušienky nalámte do nádoby robota a rozmixujte na omrvinky.
Komínkom vo veku nádoby vlejte maslo a znovu premixujte.
Tortovú formu s odnímateľným dnom o priemere 20 cm vyložte kolieskom papiera na pečenie a preneste na neho vláčnu hmotu z omrviniek.
Obrátenou lyžicou ju rozotrite a uhlaďte do rovnomernej výšky.
Formu dajte do chladničky až do doby, kedy začnete chystať náplň.
Tvaroh vložte do cedidla vyloženého čistou utierkou, povrch zakryte cípmi utierky a zaťažte čistým kameňom alebo konzervou.
Zaveste nad nádobu alebo drez a nechajte odkvapkať prebytočnú vodu - asi za pol hodiny prekvapká, alebo sa vsiakne do utierky.
Čokoládu rozlámte na kúsky a vložte do ohňovzdornej misy.
Postavte ju na hrniec s mierne vriacou vodou a nechajte čokoládu rozpustiť. Dvakrát trikrát zamiešajte a potom ju nechajte trochu vychladnúť.
Smotanu, tvaroh a mascarpone krátko prešľahejte v miske.
Pridajte rozpustenú čokoládu a vyšľahajte dohladka.
Vlejte na sušienkový základ a dajte do chladničky aspoň na tri hodiny (najlepšie cez noc) stuhnúť. Kým sa cheesecake chladí, pripravte si omáčku.
Polovicu čučoriedok rozmixujte s cukrom a citrónovou šťavou a potom pretrite sitom, aby zmes bola hladká.
Pred podávaním odopnite steny formy, cheesecake zložte z dna a nakrájajte na rezy.
Podávajte preliate čučoriedkovou omáčkou a ozdobené zvyšnými čučoriedkami.
Tmavá verzia:
Postupujte úplne rovnako, len bielu čokoládu nahraďte tmavou. Cheesecake na záver polejte čokoládovou omáčkou - zahrejte do varu 140 ml smotany na šľahanie a rozpustite v nej 100 g tmavej čokolády. Nechajte ju vychladnúť a potom polejte koláč. Ozdobte čučoriedkami.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste