Varujem. Tento koláč vyskúša vašu trpezlivosť. Píšem to z jedinej príčiny. Kým som vykôstkovala všetky čerešne, tak som sa na to skoro vykašľala, ako mi to už šlo hore krkom! Bolo teplo, koláč som už chcela mať hotový, a proste nič, pretože som nachádzala stále novú a novú nevykôstkovanú čerešňu...Nakoniec sa mi to ale podarilo priviesť do zdarného konca. Jupí!
Varujem. Tento koláč vyskúša vašu trpezlivosť. Píšem to z jedinej príčiny. Kým som vykôstkovala všetky čerešne, tak som sa na to skoro vykašľala, ako mi to už šlo hore krkom! Bolo teplo, koláč som už chcela mať hotový, a proste nič, pretože som nachádzala stále novú a novú nevykôstkovanú čerešňu...Nakoniec sa mi to ale podarilo priviesť do zdarného konca. Jupí!
Vykôstkované čerešne som nechala v hrnci spolu s cukrom zohriať, kým sa cukor roztopil a čerešne trochu pustili šťavu - bol to taký sladší čerešňový karamelosirup, ktorý čerešne krásne obalil a získali lesklý povrch.
Zmes som nechala úplne vychladnúť.
Vajcia s cukrom som vyšľahala do peny.
Pridala maslo, jogurt, múku, prášok do pečiva a mak.
Cesto som vyliala do okrúhlej formy, ktorú som vymastila a vysypala múkou.
Na vrch som naukladala čerešne z bodu 1 bez šťavy.
Nakoniec som pridala mrveničku:
tyčovým mixérom som rozomlela sušienky, pridala múku, cukor a maslo a prstami som urobila drobenku.
Vysypala som ju na vrch koláča.
Pri 170 °C som nechala koláč piecť cca 50 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste