NajRecept.sk Torty Brownie + Cheesecake torta
Brownie + Cheesecake torta
Recept Brownie + Cheesecake torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Angiebakes

Práve si vychutnávam jeden kúsok z tejto fantastickej torty.. čokoláda sa mi rozpúšťa na jazyku a cheesecake dokonale dotvára chuť celého tohto majstrovského diela. Ja osobne si myslím (a dúfam), že všetky moje koláčiky sú úžasné, ale musím uznať, že tento je nad všetkými ostatnými. Rozdala som aj pár vzoriek torty a všetci degustátori boli očarení :) Takže, čo plánujete piecť cez víkend???

Angiebakes    ·   19.10.2013

Brownie + Cheesecake torta

Práve si vychutnávam jeden kúsok z tejto fantastickej torty.. čokoláda sa mi rozpúšťa na jazyku a cheesecake dokonale dotvára chuť celého tohto majstrovského diela. Ja osobne si myslím (a dúfam), že všetky moje koláčiky sú úžasné, ale musím uznať, že tento je nad všetkými ostatnými. Rozdala som aj pár vzoriek torty a všetci degustátori boli očarení :) Takže, čo plánujete piecť cez víkend???

Suroviny

Brownie spodok:

115 g (mäkké)
maslo
125 g
horká čokoláda
200 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
60 ml
mlieko
120 g
hladká múka

Cheesecake:

500 g
krémový syr Philadelphia
165 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
120 ml
grécky jogurt
Postup receptu
Vytlačiť
Brownie spodok:
  1. Rúru vyhrejeme na 175°C.

  2. Ja som použila malú 18 cm tortovú formu, ale kľudne môžete aj väčšiu (20,22 cm).

  3. Vystelieme jej spodok papierom na pečenie.

  4. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a čokoládu, po rozpustení pridáme cukor, miešame a odstavíme z ohňa.

  5. Cukor sa nerozpustí úplne, ale to nevadí. Necháme 5 minút vychladnúť.

  6. Pridáme vajíčka, mlieko a premixujeme.

  7. Nakoniec metličkou primiešame aj múku.

  8. Keď dostaneme hladkú hmotu, nalejeme ju do formičky, pobúchame o stôl, aby sa nevytvárali bublinky a dáme piecť na 25 minút.

  9. Po upečení vyberieme z rúry, ale nevyberieme z formy. Necháme vychladnúť priamo vo forme.

Cheesecake:

  1. Rúru nastavíme na 160- 165°C.

  2. Philadelphiu vymiešame s cukrom, pridávame vajíčka, jogurt a všetko poriadne premiešame, aby neostali v hmote hrudky.

  3. Nalejeme na brownie korpus, uhladíme povrch a dáme piecť na 55 min až hodinu.

  4. Po upečení sa ešte bude vrch triasť, bude vyzerať ako nedopečené. Nevadí, necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme na min. 5 hodín do chladu, najlepšie cez noc.

  5. Pri vyberaní z formy použijeme dlhý nôž namočený do vlažnej vody a prejdeme ním po okrajoch torty, až potom odstránime formu. Nech chutí!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár