Pečienka má svojich zástancov aj odporcov. Ja patrím do tej prvej skupiny. Pečienka je však jediná vnútornosť, ktorú som ochotná zjesť a aj pripraviť. Je to však taká jednoduchá vec na prípravu a pritom je naozaj chutná. Tentokrát som ju vylepšila tým, že som vymenila ryžu, ako klasickú prílohu, za ražné noky. Chuťový zážitok bol dvojnásobný.
Pečienka má svojich zástancov aj odporcov. Ja patrím do tej prvej skupiny. Pečienka je však jediná vnútornosť, ktorú som ochotná zjesť a aj pripraviť. Je to však taká jednoduchá vec na prípravu a pritom je naozaj chutná. Tentokrát som ju vylepšila tým, že som vymenila ryžu, ako klasickú prílohu, za ražné noky. Chuťový zážitok bol dvojnásobný.
Pečienku si dobre očistíme a nakrájame (na kocky, pásiky...).
V hrnci si rozpustíme bravčovú masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú smažíme dozlatista.
Potom k nej pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Smažíme asi minútu a prihodíme pečienku.
Keď sa pečienka "zatiahne" (chytí farbu) tak ju poprášime paprikou, pridáme rascu a mleté korenie, podlejeme troškou vody, prikryjeme a dusíme do mäkka na miernom plameni. (ak je potrebné tak pridáme vodu, ktorá sa počas dusenia vyparuje).
Keď je pečienka mäkká, odstavíme ju a osolíme podľa chuti.
Ňoki:
Ražnú múku zmiešame spolu s vriacim mliekom, osolíme a vypracujeme cesto.
Z cesta potom čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody.
Keď sú halušky uvarené tak ich scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Halušky na miernom ohni pražíme kým chytia peknú zlatistú farbu a schrumkatievajú.
Pečienku podávame s opraženými nokmi a nejakou kyslou prílohou (napríklad kyslé uhorky či zavarená cvikla).
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste