Predstavujem Vám tradičné austrálske keksíky. Názov pochádza zo začiatočných písmen Australian and New Zealand Army Corps z prvej svetovej vojny. Manželky vojakov ich posielali svojim bojujúcim manželom. Sú typické tým, že neobsahujú vajíčko a tým pádom vydržali dlho. Keďže môj milovaný je z Austrálie, tak ma poprosil, aby som mu ich pripravila. Sú naozaj chutné ku káve alebo čaju, ak ich necháte piecť dlhšie tak dostanete chrumkavejšiu verziu.
Predstavujem Vám tradičné austrálske keksíky. Názov pochádza zo začiatočných písmen Australian and New Zealand Army Corps z prvej svetovej vojny. Manželky vojakov ich posielali svojim bojujúcim manželom. Sú typické tým, že neobsahujú vajíčko a tým pádom vydržali dlho. Keďže môj milovaný je z Austrálie, tak ma poprosil, aby som mu ich pripravila. Sú naozaj chutné ku káve alebo čaju, ak ich necháte piecť dlhšie tak dostanete chrumkavejšiu verziu.
Maslo a golden syrup alebo ak nemáme tak med dáme do malého hrnca a pri nízkej teplote necháme rozpustiť a pomaličky varíme.
Všetky suché ingrediencie okrem sódy bikarbóny zmiešame vo veľkej mise.
Lyžičku sóda bikarbóny rozpustíme vo dvoch lyžiciach vriacej vody a prilejeme k maslu, trocha miešame a prilejeme do misy so suchými ingredienciami.
Rukou spracujeme.
Rúru zapneme na teplotu 160°C, plech vystelieme papierom na pečenie.
Z hmoty tvarujeme guličky a rukou spľasneme, uložíme na plech 4 cm od seba (pri pečení sa zväčšia).
Pečieme cca 12 minút, treba to sledovať. Ak chceme chrumkavejšie, tak 15 minút.
Inak cukru môžte dať kľudne aj menej, 110 g bude akurát, len ja mám rada sladšie :)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste