Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.
Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tak isto vypracujeme hladké cesto.
Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vložíme do neho prvé cesto, zabalíme a spolu vyvaľkáme.
Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.
Potom ho vyvaľkáme asi na 2 cm hrúbku. Formičkou vykrajujeme pagáčiky.
Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť na cca 30-40 minút pri teplote 190 °C.
10 minút pred dopečením ich vyberieme posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste