je ozaj skvelá mňam :)
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (trvá to cca 5-10 minút)
Oddelíme si žĺtka od bielok - bielka dáme do chladničky a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame.
Rozpustenú čokoládu pridáme k vyšľahaným žĺtkam a premiešame. Preosejeme hladkú múku a v nej zamiešame prášok do pečiva. Následne pridáme k žĺtkam a znovu premiešame.
Umyjeme mixér :) a vymiešame bielka na sneh, ktorý pomaly zamiešame do žĺtkovej zmesi pomaly a ručne - cesto tak bude nadýchané a jemné.
Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy, na spodok dáme papier na pečenie.
Pečieme cca 45 minút pri teplote 180C, po upečení tortu ešte necháme 10 minút vo vypnutej rúre.
Po upečení počkáme kým torta vychladne, vyberieme z formy a posýpeme práškovým cukrom a potom si už môžeme užívať :D
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste