Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu väčšiu, ktorá pôjde na spodok a boky. Z menšej časti si spravíme vrch mrežovníka.
Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak aby cesto bolo aj po bočných stranách plechu.
Zo surovín na plnku si pripravíme si plnku, ktorú rozotrieme rovnomerne na cesto.
Rozvaľkáme si druhú časť cesta a narežme ho na pásiky, ktoré uhlopriečne ukladáme na vrch koláča (na plnku).
Do vzniknutých medzier poukladáme višne - koláč krásne oživia a dodajú mu sviežu chuť.
Koláč pečieme cca 25 minút pri teplote 200 °C resp. pokiaľ bude vrch koláča mať zlato-hnedú farbu.
Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste