NajRecept.sk Dezerty Tvarohový mrežovník
Tvarohový mrežovník
Recept Tvarohový mrežovník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Bistro 69

Tvarohový "Cheesecake" našej babky - chutí po citróne a višniach.

Bistro 69    ·   6.9.2013

Tvarohový mrežovník

Tvarohový "Cheesecake" našej babky - chutí po citróne a višniach.

Suroviny

Cesto:

400 g
polohrubá múka
250 g
palmarín
2 ks
vajce
250 g
práškový cukor
1 balenie
prášok do pečiva
2 balenia
vanilkový cukor

Tvarohová plnka:

1 kg
jemný tvaroh
8 veľkých PL
práškový cukor
2 ks
vajce
z 1 ks
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu väčšiu, ktorá pôjde na spodok a boky. Z menšej časti si spravíme vrch mrežovníka.

  2. Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak aby cesto bolo aj po bočných stranách plechu.

  3. Zo surovín na plnku si pripravíme si plnku, ktorú rozotrieme rovnomerne na cesto.

  4. Rozvaľkáme si druhú časť cesta a narežme ho na pásiky, ktoré uhlopriečne ukladáme na vrch koláča (na plnku).

  5. Do vzniknutých medzier poukladáme višne - koláč krásne oživia a dodajú mu sviežu chuť.

  6. Koláč pečieme cca 25 minút pri teplote 200 °C resp. pokiaľ bude vrch koláča mať zlato-hnedú farbu.

  7. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár