Možno som trafená, ale podľa mňa sú koláče, ktoré ma zohrejú nielen v žalúdku, ale aj na duši. Jedným z nich je aj tento vydarený citrónový s tvarohom...
Možno som trafená, ale podľa mňa sú koláče, ktoré ma zohrejú nielen v žalúdku, ale aj na duši. Jedným z nich je aj tento vydarený citrónový s tvarohom...
Do nádoby foodprocesu som dala sušienky a maslo a nechala ich spolu riadne rozmixovať.
Tortovú formu som trochu vymastila a sušienkový základ som tam vysypala a riadne "ucapkala" rukami, aby sušienky riadne držali. Korpus som nechala pri 160 C zapiecť cca 5 minút.
Tvaroh som zmiešala so žĺtkami, vanilkovým aj hnedým cukrom, kôrou a šťavou z citróna, limoncellom a práškom vanilkového pudingu.
Nakoniec som pridala sneh z vyšľahaných bielkov.
Zmes som vyliala na chvíľku predpečený korpus, 5 minút ich nechala do seba vstrebávať a nechala som koláč piecť hodinu.
Do rúry som spolu s koláčom dala aj plech s vodou, ktorá sa počas pečenia pekne vyparovala, čím zabránila tomu, aby sa koláč navrchu popraskal.
Recept píše, že koláč má stáť cca 8 hodín. Hahaha. To by nemohol byť v našej domácnosti. :-) Nechala som ho vychladnúť (a aj to som ho musela brániť vlastným telom) a hneď sme krájali.
Bol jednoducho božský. Vďaka vyšľahaným bielkam bol taký jemný až krehký a úžasne nadýchaný.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste