Uvarila som kávu a zmiešala s Amarettom. Kávový likér som nechala vychladnúť.
Žĺtky som vymiešala so 70g cukru. Po lyžičkách som pridávala mascarpone a postupne šľahala so žĺtkovým krémom. Bielky som vyšľahala do tuha a postupne som pridala zbytok cukru. Nakoniec som žĺtkové mascarpone zmiešala s bielkami.
Namiesto jednej veľkej misy som tiramisu rozdelila do menších - vyššie uvedené ingrediencie mi vyšli na tri menšie a dve väčšie misky.
Na dno som dala piškóty (áno, okrúhle, aby bola jednoduchšia manipulácia), poliala kávovým Amarettom, navrstvila krém a postup zopakovala. Piškoty, amaretto, krém.
Na samý vrch som dala poctivú vrstvu kakaa a nechala v chladničke stuhnúť asi 9 hodín.
A keďže sme bežali včerajšiu desiatku na ČSOB maraton, tiramisu bolo dnes za odmenu :-)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste