NajRecept.sk Chuťovky Syrové pagáčiky
Syrové pagáčiky
Recept Syrové pagáčiky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto pagáčiky sú výborne, chutia skvele aj teplé aj studené. Ich veľkou výhodou je, že nemusia kysnúť a cesto spotrebujete do poslednej omrvinky. Príprava pagáčikov nie je náročná a zvládne ich aj začínajúca gazdinka.

adkas-tastyfood    ·   3.9.2013

Syrové pagáčiky

Tieto pagáčiky sú výborne, chutia skvele aj teplé aj studené. Ich veľkou výhodou je, že nemusia kysnúť a cesto spotrebujete do poslednej omrvinky. Príprava pagáčikov nie je náročná a zvládne ich aj začínajúca gazdinka.

Suroviny
400 g
polohrubá múka
30 g
čerstvé droždie
250 g
roztopené maslo
200 ml
pochúťková smotana
150 g (strúhaný)
údený syr
1-2 KL (množstvo regulujte podľa slanosti syra)
soľ

K tomu:

2 ks (na potretie)
žĺtok
50 g (na posyp)
strúhaný syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne, mäkké cesto. Netreba ho nechať kysnúť.

  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Ja som rozvaľkala na hrúbku asi 6 mm, ale doporučujem radšej hrúbku 1 cm a vykrajujte malé pagáčiky.

  3. Pagáčiky uložíme na na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme syrom.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15-20 minút do zlatista.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty