Čokoládu som rozlámala na kúsky, pridala som mlieko a nechala roztopiť vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu som nechala vychladnúť.
Suché prísady (hladkú múku, sódu, prášok do pečiva, kakao, instatnú kávu) som zmiešala v samostatnej miske a tekuté suroviny (celé vajce, acidko) som tak isto zmiešala v samostatnej miske.
Bielka som vyšľahala na pevný sneh a postupne pridala práškový cukor.
Suchú zmes som zmiešala s tekutou do cesta, pridala som roztopenú čokoládu a nakoniec cukrový sneh.
Cesto som vyliala do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a pri 180 °C som nechala piecť bábovku cca 35 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste