NajRecept.sk Mäso Rýchle kura
Rýchle kura
Recept Rýchle kura
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Páči sa mi kuchárska kniha od Marcela Ihnačáka "Radosť variť". Presne o tom varenie je. O radosti. Navyše kniha je o talianskych receptoch a to je moja slabosť. Zároveň aj výzva, rada by som sa naučila o tejto kuchyni čo najviac. No a ako sa hovorí, "šedá je teória, zelená je prax", rozhodla som sa pre tento recept na kuriatko. Je jednoduchý, netreba nad ním stáť x hodín a spája v sebe len samé dobré chute.

Zuzka    ·   20.9.2013

Rýchle kura

Páči sa mi kuchárska kniha od Marcela Ihnačáka "Radosť variť". Presne o tom varenie je. O radosti. Navyše kniha je o talianskych receptoch a to je moja slabosť. Zároveň aj výzva, rada by som sa naučila o tejto kuchyni čo najviac. No a ako sa hovorí, "šedá je teória, zelená je prax", rozhodla som sa pre tento recept na kuriatko. Je jednoduchý, netreba nad ním stáť x hodín a spája v sebe len samé dobré chute.

Suroviny
2 ks
kuracie stehná
1 väčší kus
paradajka
1 balenie
zelené olivy
soľ
korenie
tymián
hladká múka
50 ml
červené víno
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na začiatok som mäso riadne očistila, nasolila, nakorenila, pridala tymián, obalila ho hladkou múkou a na panvici s olejom som mäso opražila zľahka z oboch strán.
  2. Pridala som tam červené víno a podusila cca 10 minút.
  3. Rajčinu som zvrchu narezala do kríža, nechala ju na chvíľku plávať vo vriacej vode a rýchlo preložila do studenej, aby som ju ľahko mohla zbaviť jej šupky, a potom ju pokrájala na kúsky. Olivy som tiež pokrájala na menšie kúsky.
  4. Keď sa kuriatko dodusilo vo vínovom kúpeli, preložila som ho do zapekacej misky spolu s výpekom, pridala rajčiny a olivy a nechala dopiecť pri 170 °C cca 40-45 minút. Do krásnohneda.
  5. Ku kuraťu sme si dali trochu ryže, ale bolo dobré aj len tak na studeno s bagetkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár