NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Pudingový tvarohovník
Fotorecept | Pudingový tvarohovník
Fotorecept | Pudingový tvarohovník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento zákusok nie je žiadna novinka, ale je výborný a pre mňa je môj blog moja osobná kuchárska kniha. Kedysi som ho pekávala na podklade z lístkoveho cesta, ale verte mi, oplatí sa trochu času a námahy investovať do prípravy podložky z hnieteného cesta. Pamätám, si, keď som prvýkrát tento zákusok piekla pred x rokmi (ešte na podložke z lístkového cesta), tak som zažila šok, keď plnka bola riedka akoby som mala iba mlieko. Pečením sa však krásne spevnila a ta chuť - hneď som vedela, že tento zákusok bude zaradený do zoznamu opakovačiek. Je chutný, pekne vyzerá a je z neho veľa :) A takéto máme predsa radi všetci, no nie?

adkas-tastyfood    ·   2.9.2013

Fotorecept | Pudingový tvarohovník

Tento zákusok nie je žiadna novinka, ale je výborný a pre mňa je môj blog moja osobná kuchárska kniha. Kedysi som ho pekávala na podklade z lístkoveho cesta, ale verte mi, oplatí sa trochu času a námahy investovať do prípravy podložky z hnieteného cesta. Pamätám, si, keď som prvýkrát tento zákusok piekla pred x rokmi (ešte na podložke z lístkového cesta), tak som zažila šok, keď plnka bola riedka akoby som mala iba mlieko. Pečením sa však krásne spevnila a ta chuť - hneď som vedela, že tento zákusok bude zaradený do zoznamu opakovačiek. Je chutný, pekne vyzerá a je z neho veľa :) A takéto máme predsa radi všetci, no nie?

Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
150 g
maslo
2 PL
kakao
1/2 balenia
prášok do pečiva
1 ks
žĺtok
1 ks
vajce

Pudingovo-tvarohová plnka:

500 g
mäkký tvaroh
150 g
práškový cukor
500 ml
mlieko
2 balenia
vanilkový cukor
postrúhaná z 1 ks
citrónová kôra
1 balenie
Zlatý klas
100 ml
olej
3 ks
žĺtok
1 ks
vajce

Penová vrstva:

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
Cesto
  1. V miske zmiešame preosiatú múku, cukor, kakao, a prášok do pečiva.
  2. Pridáme maslo, vajce a žĺtok a spracujeme cesto. Je dosť jemné a zle sa vaľká, tak si ho rozvaľkáme iba na polovičnú veľkosť a prenesieme na vymastený, múkou vyspaný plech a rukami roztlačíme na celú plochu plechu.
Pripravíme si plnku
  1. Tvaroh, cukre, Zlaty klas, postrúhanú citrónovú kôru, vajce a žĺtky vyšľaháme. Pridáme olej a mlieko. Zmes je tekutá, ale taká má byť.

  2. Vylejeme na pripravené cesto.
  3. Pečieme pri teplote 180 °C počas 25-30 minút.
Belkova pena
  1. Bielka našľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, tak pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu.
  2. Bielkovú penu natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte na cca 10 minút.
  3. Zákusok necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky zachladiť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár