Mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky.
Na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval.
TIP: ruky si máčajte stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí.
Hotové guľky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry asi na hodinku pri teplote 190 °C.
Nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici.
Ostal mi nakrájaný medvedí cesnak a bryndza, tak som na oleji orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som mletým čiernym korením, soľou a citónovou šťavou.
Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách.