Začal som prípravou plnky: na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou.
Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som.
Vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty.
Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením.
Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku.
Zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C.
Zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry.
Z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste