Očistený cesnak som zalial olivovým olejom, pridal som talianske bylinky a soľ. (aj čerstvý rozmarín a tymián) Mal som ho fritovať v rúre, pri 150 °C asi hodinku, ale ja som ho nechal pomaličky prebublávať na plyne a bol hnedý, krásny a hotový asi o 30 minút. Ten perfektný olej som si odložil do chladničky.
Rúru som vyhrial na 250°C. Cesto mi už krásne vykyslo, tak som ho trošku premiesil a dal na papier na pečenie. Pomohol som si s ochuteným cesnakovým olejom a nelepilo sa.
Cesto som vypracoval na centimetrovú hrúbku. Natrel som ho domácim, čerstvým a voňavým bazalkovým pestom, posypal ho nastrúhaným ovčím syrom. Na vrch som dal tenké zemiakové kolieska, ktoré som predtým chvíľku oblanšíroval vo vriacej vode a natrel som ich cesnakovým olejom. Prihodil som trošku čerstvého rozmarínu a pečený cesnak.
Celú pizzu som ochutil talianskymi bylinkami. Nechal som 30 minút kysnúť.
Rúra s kameňom je už vyhriata, pizza podkysla, tak som ju dal do rúry (do tej vyhriatej :-)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste