Aj klasiku, ako je nedeľné pečené kura, môžeme miestami trošku upraviť a urobiť z nie často používanej kombinácie chuťovku.
Aj klasiku, ako je nedeľné pečené kura, môžeme miestami trošku upraviť a urobiť z nie často používanej kombinácie chuťovku.
Ráno som kuracie stehná umyla, očistila, osušila, z oboch strán osolila a okorenila, uložila do hlbokého taniera a zaliala celým acidkom. K stehnám som pridala ešte oregáno a tymián. Stehná som prikryla a do obeda nechala v chlade odpočívať.
Zapekaciu misu som zľahka vymastila olejom. Do nej som vedľa seba uložila stehná a pri 180 °C som nechala stehná upiecť.
Každých 15 minút som stehná otáčala, aby sa prepiekli rovnomerne.
Neľakajte sa, dlho boli z acidka stehná biele, ale nakoniec sa upiekli krásne do zlatista. Acidko chuť kuraťa neprebije, práve naopak - dodá mu krehkosť a mäso je z neho krásne šťavnaté.
Kura som s celým acidkom piecť nedala, pieklo sa iba to, čo prirodzene ostalo na mäse, počas pečenia som kura ním nepotierala. Netreba kura ani dodatočne polievať olejom alebo mastiť, krásne počas pečenia pustilo šťavu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste