Dostal som výborné, sladučké domáce paradajky a tak sme mali k varenému hovädziemu paradajkovú omáčku s bazalkou. Aj keď moja omáčka nebola oslnivo červená, bola výborná a šteklivo dokonalá :-)
Dostal som výborné, sladučké domáce paradajky a tak sme mali k varenému hovädziemu paradajkovú omáčku s bazalkou. Aj keď moja omáčka nebola oslnivo červená, bola výborná a šteklivo dokonalá :-)
Na olivovom oleji som orestoval cesnak, cibuľu a mrkvu, množstvá neuvádzam, každý podľa svojej chute.
Potom som pridal rozkrojené a jadierok zbavené paradajky, šupky som im nechal, lebo aj v nich sú nejaké vitamíny a omáčku som sa chystal mixovať, takže som sa šúpaním nezaťažoval.
Dusil som to spolu 34 minút a potom som pridal lístky bazalky.
Rozmixoval som, dochutil soľou, cukor som nemusel dávať, paradajky boli sladučké. Povaril som to ešte pár minút a potom som omáčku prepasíroval, aby som sa zbavil nerozmixovaných šupiek.
Na záver som omáčku zjemnil orieškom masla.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste