NajRecept.sk Dezerty Ovocný broskyňový koláč so želatinou
Ovocný broskyňový koláč so želatinou
Recept Ovocný broskyňový koláč so želatinou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Bistro 69

Bistro 69    ·   6.9.2013

Ovocný broskyňový koláč so želatinou

Suroviny

Piškóta:

4 ks
vajce
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
100 ml
mlieko
100 ml
olej
1 balenie
prášok do pečiva

Smotanovo-šľahačkový krém:

2 ks
pochúťková smotana kyslá
2 balenia (pripraviť podľa návodu na obale)
šľahačka v prášku
2 balenia
stužovač šľahačky
1 balenie
vanilkový cukor
3 PL
cukor kryštálový
z kompótu
broskyne

Želatína:

šťava z kompótu
dolejeme tak aby sme mali objem 900 ml
voda
120 g
kryštálový cukor
2 balenia
Zlatý klas
šumienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Vajíčka vymiešame z práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. Pečieme cca 30 minút pri teplote 200 °C do zlatista. Cesto necháme vychladnúť.

  3. Smotanovo - šľahačkový krém: V miske zmiešame 2 ks kyslej pochúťkovej smotany s 2 až 3 pol. lyžicami kryštálového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. ZVLÁŠŤ v miske si pripravím šľahačku so stužovačom a primiešame ju k vymiešanej pochúťkovej smotane.

  4. Takto pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu, ktorá ja na plechu, kde sa piekla.

  5. Na krém poukladáme pokrájané zavárané broskyne alebo aj iné ovocie.

  6. Dáme do chladničky trocha stuhnúť, pokiaľ si pripravíme želatínu.

  7. Želatína: Do hrnca vlejeme šťavu z kompótu, dolejeme vodu (cca 500 ml) aby sme dostali objem do 1 litra.

  8. Pridáme 2 bal. zlaté klasy, 120 g kryštálového cukru a celú šumienku (napr. bolero, tang atď... hlavne nie tie klasické šumienky.) a varíme pokiaľ nám zhustne.

  9. Po uvarení a zhustnutí želatíny ju vychladíme a potom ju natrieme na smotanovo - šľahačkový krém (opatrne tak aby sa jednotlivé vrstvy nezmiešali.)

  10. Koláč dáme do chladničky vychladiť najlepšie na celú noc.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár