NajRecept.sk Dezerty Mrkvové šatôčky
Mrkvové šatôčky
Recept Mrkvové šatôčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Daniela

Moja úroda mrkvičiek nebola ktovieaká, ale pár obedov sme spolu zvládli. Včera mi schnytlik pripomenula obľúbené mrkvové šatôčky, po ktorých sa vždy iba zaprášilo, aj keď som obsah mrkvi v nich nikdy netajila. S poslednými zásobami vlastných mrkvičiek som sa teda rozlúčila dôstojne (išli na dračku :) ) Príprava je úplne jednoduchá, ani surovín netreba veľa a nájdu sa v skoro každej domácnosti, tak ani netreba nijaké extra nákupy.

Daniela    ·   30.9.2013

Mrkvové šatôčky

Moja úroda mrkvičiek nebola ktovieaká, ale pár obedov sme spolu zvládli. Včera mi schnytlik pripomenula obľúbené mrkvové šatôčky, po ktorých sa vždy iba zaprášilo, aj keď som obsah mrkvi v nich nikdy netajila. S poslednými zásobami vlastných mrkvičiek som sa teda rozlúčila dôstojne (išli na dračku :) ) Príprava je úplne jednoduchá, ani surovín netreba veľa a nájdu sa v skoro každej domácnosti, tak ani netreba nijaké extra nákupy.

Suroviny

Cesto:

250 g (najemno nastrúhaná)
mrkva
250 g
maslo
400 g
hrubá múka
1 KL
prášok do pečiva
100 g (na podsypávanie)
hrubá múka
hodí sa malinový, ríbezľový alebo marhuľový
džem
na obaľovanie
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny na cesto spolu zmiesime a necháme aspoň na pol hodiny zabalené v chladničke odpočinúť.
  2. Vyvaľkáme, rozdelíme na štvorčeky a na každý rozdelíme trochu džemu. Najjednoduchšie a najrýchlejšie to ide pomocou igelitového vrecúška s odstrihnutým rohom (strihať až po naplnení a iba tak cca 2 mm).  
  3. Zlepiť do trojuholníkov, na plechu nechávať asi pol centimetrové medzery, veľmi už nenarastú.
  4. Pečiem pri teplote 165°C  do svetlohneda, trvá to približne pol hodiny. Ešte za horúca obaľujeme vo vanilkovom cukre. 
Polovicu múky som dnes nahradila pšeničnou celozrnou a nebolo to vôbec na škodu, získali príjemnú orieškovú príchuť. Pocit zdravého maškrtenia sa asi podpísla aj pod ich rekordnú rýchlosť miznutia. Repríza bude určite čo nevidieť, aj keď tentokrát z kupovanej mrkvy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár