Mafiny sú hybrid - ak ich chcete na záhradu, stačí ich upiecť a nechať bez krému. Sú chutné aj tak. Príp. ich môžete urobiť napoly, len maslový krém bez medu. Ale med s orechami tomu robí takú tú sladkú bodku na záver:-)
Mafiny sú hybrid - ak ich chcete na záhradu, stačí ich upiecť a nechať bez krému. Sú chutné aj tak. Príp. ich môžete urobiť napoly, len maslový krém bez medu. Ale med s orechami tomu robí takú tú sladkú bodku na záver:-)
Hrozienka som namočila do rumovo pomarančovej šťavy a hneď od rána som ich tam nechala kúpať sa.
Cukor s celými vajíčkami som vyšľahala do peny.
Pridala som po častiach med a nakoniec olej.
V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a škoricu. Mrkvu som postrúhala najemno.
Do vajíčkovej zmesi som postupne primiešala múčnu zmes, a nakoniec mrkvu a hrozienka.
Cesto som vyliala do silikónových formičiek na mafiny a pri 185 °C rúra piekla 35 minút.
Mafiny som nechala vychladnúť a časť z nich som potrela krémom - v pomere 1:1 som vymiešala maslo a lučinu a podľa chuti som pridala práškový cukor.
Krémom som potrela mafin a nakoniec som ho poliala trochou medu a sekanými orechami.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste