Mäsko nakrájame na hrubé rezance, ochutíme ich horčicou, sezamovou pastou tahini, soľou, čiernym mletým korením a lyžicou oleja.
K mäsu pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a sušené paradajky. Necháme odpočívať.
Cibuľu očistíme, nakrájame na väčšie mesiačiky a dáme ju na suchú panvicu.
Opekáme a miešame až dovtedy, pokiaľ z cibule vytiahneme tú perfektnú chuť, ktorú si pamätáme z leta, keď sedíme pri ohni a v ruke držíme palicu, na ktorej je slanina s cibuľou, avšak cibuľa nám nesmie zhorieť.
Keď je cibuľa hotová preložíme ju do hrnca v ktorom pôjde neskôr do rúry. K cibuli pridáme grilovanú nakrájanú papriku.
Umyté a očistené zemiaky upečieme v rúre na rošte spolu s mäsom.
Na rozpálenú panvicu, na ktorej sme restovali cibuľu dáme trošku oleja a postupne opekáme morčacie mäso, aby sa nám zatiahlo a nedusilo.
Mäso preložíme na cibuľu s grilovanou paprikou a dáme do rúry asi na 35-40 minút pri teplote 180 °C.
Upečené zemiaky nakrájame aj so šupkou na kolieska, posolíme a pridáme na nich kúsok masla, doplníme cibuľou, mäsom a podávame.
Dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste