Blížili sa ocove narodeniny a ja som stále premýšľala čím ho obdarovať. A potom ma to napadlo, veď on ešte neskúsil cheesecake. Tak som googlila, hľadala, čítala až som sa dostala k netradičnému cheesecaku s medom a kyslou smotanou. Prečo teda neskúsiť niečo nové? Povrch potretý kyslou smotanou zmiešanou s medom dodal lahodnej chuti niečo, čo ho robilo výnimočným. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že budete chcieť ešte kúsok naviac :-)
Blížili sa ocove narodeniny a ja som stále premýšľala čím ho obdarovať. A potom ma to napadlo, veď on ešte neskúsil cheesecake. Tak som googlila, hľadala, čítala až som sa dostala k netradičnému cheesecaku s medom a kyslou smotanou. Prečo teda neskúsiť niečo nové? Povrch potretý kyslou smotanou zmiešanou s medom dodal lahodnej chuti niečo, čo ho robilo výnimočným. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že budete chcieť ešte kúsok naviac :-)
Sušienky rozdrvíme v mixéri a zmiešame spolu s roztopeným maslom. Uťapkáme na dno tortovej formy tak, aby sme mali sušienkovú zmes aj na okrajoch. Môžeme si pomôcť polievkovou lyžicou.
Sušienkový základ dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C.
Mascarpone vymiešame spolu s medom, škrobom, vajíčkom, cukrom a soľou.
Primiešame sneh vyšľahaný z bielok a nalejeme na sušienkový základ.
Dáme piecť približne na 50 minút (mne stačilo 35 minút a potom som ho nechala ešte vo vyhriatej rúre aby sa spevnil stred, ktorý bol ešte taký želatínový :-) )
Upečený koláčik dáme do chladničky vychladnúť.
Kyslú smotanu zmiešame s medom a potrieme vychladnutý cheesecake. Dáme opäť do chladničky stuhúť.
Po stuhnutí ozdobíme podľa vkusu :-)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste