NajRecept.sk Torty Medový cheesecake
Medový cheesecake
Recept Medový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Blížili sa ocove narodeniny a ja som stále premýšľala čím ho obdarovať. A potom ma to napadlo, veď on ešte neskúsil cheesecake. Tak som googlila, hľadala, čítala až som sa dostala k netradičnému cheesecaku s medom a kyslou smotanou. Prečo teda neskúsiť niečo nové? Povrch potretý kyslou smotanou zmiešanou s medom dodal lahodnej chuti niečo, čo ho robilo výnimočným. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že budete chcieť ešte kúsok naviac :-)

Katka    ·   2.9.2013

Medový cheesecake

Blížili sa ocove narodeniny a ja som stále premýšľala čím ho obdarovať. A potom ma to napadlo, veď on ešte neskúsil cheesecake. Tak som googlila, hľadala, čítala až som sa dostala k netradičnému cheesecaku s medom a kyslou smotanou. Prečo teda neskúsiť niečo nové? Povrch potretý kyslou smotanou zmiešanou s medom dodal lahodnej chuti niečo, čo ho robilo výnimočným. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že budete chcieť ešte kúsok naviac :-)

Suroviny
1 balenie
sušienky Bebe
80 g (roztopené)
maslo
500 g
mascarpone
3 PL
kukuričný škrob
5 PL
med
1/4 KL
soľ
3 ks
bielko
1 ks
vajce

Smotanová poleva:

200 ml
kyslá pochúťková smotana
3 PL
med
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozdrvíme v mixéri a zmiešame spolu s roztopeným maslom. Uťapkáme na dno tortovej formy tak, aby sme mali sušienkovú zmes aj na okrajoch. Môžeme si pomôcť polievkovou lyžicou.

  2. Sušienkový základ dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C.

  3. Mascarpone vymiešame spolu s medom, škrobom, vajíčkom, cukrom a soľou.

  • Primiešame sneh vyšľahaný z bielok a nalejeme na sušienkový základ.

  • Dáme piecť približne na 50 minút (mne stačilo 35 minút a potom som ho nechala ešte vo vyhriatej rúre aby sa spevnil stred, ktorý bol ešte taký želatínový :-) )

  • Upečený koláčik dáme do chladničky vychladnúť.

  • Kyslú smotanu zmiešame s medom a potrieme vychladnutý cheesecake. Dáme opäť do chladničky stuhúť.

  • Po stuhnutí ozdobíme podľa vkusu :-)

  • Odporučiť0 01
    Zdieľať na Facebooku
    Komentáre k receptu
    Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
    Přidať komentár