Mandľová bábovka krásne vonia a je to zmena oproti pudingovej a študentskej. Chutí aj okoliu, takže by to mohlo byť ok :-) Áno, áno, bábovka - ideálna k nedeľnému obedu. Lepšie povedané k nedeľnej "sieste" :-)
Mandľová bábovka krásne vonia a je to zmena oproti pudingovej a študentskej. Chutí aj okoliu, takže by to mohlo byť ok :-) Áno, áno, bábovka - ideálna k nedeľnému obedu. Lepšie povedané k nedeľnej "sieste" :-)
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a 5 žĺtkami, pekne do žltučkej peny.
Potom po lyžiciach pridáme hladkú múku s jedným balíčkom prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrom, mliekom a spolu premiešame.
Naposledy pridáme nasekané mandle podľa chuti a obľúbenosti tohto orecha. Kto chce si tam môže hodiť aj lupienky mandlí.
Po pridaní všetkých uvedených surovín nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Všetko ešte raz riadne premiešame. Ak chcete, môžete si tam dať aj posekané kúsky čokolády.
Polovicu cesta vylejeme do formy a do zbytku cesta primiešame kakao a vlejeme to na "bledú" časť cesta, aby sme mali pekné dvojvrstvové cesto.
Pri 170 stupňoch pečieme cca 45 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste