Cesto: Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky, vajcia a spolu vymiešame. Potom pridáme múku, soľ a droždie vykysnuté v mlieku. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto dáme na múkou posypanú dosku, rozdelíme na dva diely, každý diel osobitne vyvaľkáme, pokrájame na odĺžniky, natrieme plnkou, stročíme do tvaru rožkov a necháme podkysnúť.
Potom poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme 12 minút pri teplote 200 °C.
Orechová plnka: Mleté orechy zalejeme mliekom, pridáme mleté piškóty, med, cukor a vanilkový cukor a všetko spolu premiešame.
Maková plnka: Mak, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra a podlejeme vodou a varíme pokiaľ sa voda odparí.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste