Po pozvaní na malú grilovačku som zalistovala v knihe, nech sa inšpirujem k nejakému koláču. Nenapadalo ma nič a zrazu sa objavil tento pudingový krásavec. Pravdupovediac, vôbec nie je krásavcom akým mal byť ale chutil a tým splnil svoj účel aj keď s mojím frflaním, že je hrozný atď... Veď to iste poznáte. Piškóta bola vynikajúca, to sa musím pochváliť - krásna, mäkká a voňavá. Uvidíme, snáď sa na ďalší krát už vydarí aj esteticky.
Po pozvaní na malú grilovačku som zalistovala v knihe, nech sa inšpirujem k nejakému koláču. Nenapadalo ma nič a zrazu sa objavil tento pudingový krásavec. Pravdupovediac, vôbec nie je krásavcom akým mal byť ale chutil a tým splnil svoj účel aj keď s mojím frflaním, že je hrozný atď... Veď to iste poznáte. Piškóta bola vynikajúca, to sa musím pochváliť - krásna, mäkká a voňavá. Uvidíme, snáď sa na ďalší krát už vydarí aj esteticky.
Najskôr si pripravíme krém, ktorý nám počas prípravy a pečenie piškóty stihne vychladnúť.
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme podľa návodu hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas ho premiešame aby sa nám na ňom netvorila kôrka.
Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame k uvarenému krému. Necháme vychladnúť.
Piškóta: Biely vyšľaháme do tuha postupným pridávaním cukru.
Po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a postupne aj olej.
Múku v miske zmiešame spolu s práškom do pečiva a zľahka po častiach primiešavame do vaječnej hmoty.
Stredne veľký hlbší plech vymastíme a posypeme hrubou múkou.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a vložíme piecť do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 15 minút.
Upečenú piškótu necháme vychladnúť, potrieme polovicou vychladnutého krému.
Na krém rovnomerne poukladáme piškóty namočené v káve s rumom a zatrieme druhou polovicou krému.
Nakoniec koláč posypeme grankom a vložíme do chladničky vychladnúť.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste