Cesto: Do misky si preosejeme práškový cukor, múku, pridáme kokos, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok a premiešame.
Pridáme žĺtky, zmäknuté maslo a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti.
Prvú časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka ho prenesieme na suchý plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho vrstvou džemu a dáme plnku.
Plnka: Bielky vyšľaháme s cukrom na hustú penu do ktorej pridáme kokos a zľahka premiešame. Takto pripravenú plnku nanesieme na cesto.
Plnku prikryjeme druhým rozvaľkaným plátom cesta. Vrch cesta popicháme vidličkou, tak aby sa nám počas pečenia cesto nezdvihlo.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 50 minút.
Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme a dáme do hrnca spolu so stuženým tukom. Rozpustíme vo vodnom kúpeli. Koláč ma vynikajúcu chuť ak použijete horkú čokoládu namiesto tej na varenie.
Vychladnutý koláč potrieme čokoládovou polevou a po stuhnutí nakrájame na rezy.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste