Krém z Philadelphie a kávy, zjemnený pridaním Baileysu. Je to jednoduchá rýchlovka, ktorú je občas dobré mať po ruke. Milovníci kávy si rozhodne prídu na svoje. Recept je vhodný aj pre začínajúce gazdinky. Ak budete v recepte Philadelphiu nahrádzať Mascarpone dávajte si pozor a nemiešajte mixérom ale iba ručne, keďže mascarpone je veľmi citlivé.
Krém z Philadelphie a kávy, zjemnený pridaním Baileysu. Je to jednoduchá rýchlovka, ktorú je občas dobré mať po ruke. Milovníci kávy si rozhodne prídu na svoje. Recept je vhodný aj pre začínajúce gazdinky. Ak budete v recepte Philadelphiu nahrádzať Mascarpone dávajte si pozor a nemiešajte mixérom ale iba ručne, keďže mascarpone je veľmi citlivé.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha.
Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do Philadelphie.
Alobal rozprestrieme na dĺžku tak, aby sa nám tam zmestilo 24 ks piškót (6 x 4 - šírka x dĺžka). Dostaneme obdĺžnik 6 x 4.
Keď už máme takmer stočené, na vrch doložíme 7 piškótu, v štyroch radoch, takže celkovo použijeme 28 piškót.
Jemným pritláčaním dlaní (ak je potrebné) dotvarujeme šúľok na okrúhlo a odložíme do chladničky struhnúť.
Pred podávaním husto posypeme cez sitko kakaom.
Doporučujem krájať pilkovým nožom. Roláda nie je na dlšie skladovanie, keďže piškóty ľahko nasaikajú vlhkosť.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste