Na recept som natrafila v kuchárskej knihe od p. Žídeka "Šéfkuchár v paláci". Keď som si ju kúpila, tak som si povedala, že mám knihu s krásnou výstavkou jedál, ktor0 sú ale pre mňa v mojej kuchyni nedosiahnuteľné. Pred pár dňami som po nej siahla zasa a zisťujem, že receptov, ktorých som sa predtým bála, som vlastne ani nemala dôvod. Veľmi sa mi páči časť, kde sú cestoviny, rizotá a šaláty, suroviny sú viac menej dostupné a rada by som skúsila väčšinu z nich "prevariť." Na rozbeh som si vybrala túto alternatívu klasickej štrúdle. Závin doma skúškou správnosti prešiel. Receptík určite odporúčam :-)
Na recept som natrafila v kuchárskej knihe od p. Žídeka "Šéfkuchár v paláci". Keď som si ju kúpila, tak som si povedala, že mám knihu s krásnou výstavkou jedál, ktor0 sú ale pre mňa v mojej kuchyni nedosiahnuteľné. Pred pár dňami som po nej siahla zasa a zisťujem, že receptov, ktorých som sa predtým bála, som vlastne ani nemala dôvod. Veľmi sa mi páči časť, kde sú cestoviny, rizotá a šaláty, suroviny sú viac menej dostupné a rada by som skúsila väčšinu z nich "prevariť." Na rozbeh som si vybrala túto alternatívu klasickej štrúdle. Závin doma skúškou správnosti prešiel. Receptík určite odporúčam :-)
Jablká aj tekvicu som ošúpala a pokrájala na malé kocky.
100g cukru s 1 PL vody som nechala skaramelizovať, pridala som rum, škoricu a jablká. Spolu som to celé nechala variť cca 10 minút.
Zmes som precedila cez sitko a nechala vychladnúť. Pozor sirupový vývar, ktorý ostal z jabĺk, si treba odložiť.
Cukrovo jablkový vývar, ktorý zostal po jablkách, som dala do hrnca, trochu ohriala a pridala tekvicu.
Povarila som zmes cca 10 minút, kým tekvica trošku opustila svoju tvrdosť.
Tekvicovú zmes som tak isto scedila a nechala vychladnúť.
Keď jablká aj tekvica vychladli, spolu som ich zmiešala, aby boli pripravené na lístkové cesto.
Lístkové cesto som potrela rozpusteným maslom, posypala škoricovým cukrom, popichala vidličkou (aby cesto počas pečenia mohlo dýchať a neprasklo) a naložila som jablkovo-tekvicovú zmes.
Cesto som zvinula a potrela rozšľahaným vajíčkom.
Cesto som preložila na plech s papierom na pečenie. Pri 180 °C rúra piekla do opálena.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste