Ak máte radi jablká a vôňu, ktorá sa rozlieha po domácnosti pri ich pečení tak si tieto plnené jablká zamilujete.
Ak máte radi jablká a vôňu, ktorá sa rozlieha po domácnosti pri ich pečení tak si tieto plnené jablká zamilujete.
Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.
V mise zmiešame hnedý cukor s vanilkovým a škoricou.
Jablká očistíme, potrieme citrónovou šťavou aby sme zabránili zhednutiu jablka a odrežeme vrch jablka so stopkou.
Pomocou vykrajovača jadrovníka vyberieme jadro jablka a následne pomocou lyžičky opartne vydlabeme vnútro jablka tak, aby dno a steny zostali neporušené.
Nakoniec jablko obaľte v zmesi cukru.
Plnka: Nutellu zmiešajte so škoricou a nastrúhanou pomarančovou kôrou do hladka. Plnkou naplňte vydlabané jablká až po povrch.
Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1,5 cm a nakrájajte na pásy o hrúbke palca.
Vezmite jeden pás a začnite obaľovať jablko od dna tak, aby sa okraje cesta cez seba jemne prekrývali. Ak vám pás nevyjde na celé jablko, vezmite ďalší a jemným pritlačením pripevnite ďaľší a točte až kým bude jablko celé obalené.
Na vrch položíme odrezaný kúsok zvršku jablka so stopkou (iba tenký kúsok na ozdobu, nie celý kus) a zo zostávajúceho lístkového cesta vytvoríme lístky, ktorými dozdobíme vrch jablka.
Žĺtok rozmiešame s vodou a potrieme ním celé jablko.
Jablká uložíme do zapekacej misy tak, aby sme medzi nimi mali trochu priestoru keď bude cesto kysnúť a prikryjeme alobalom. Dáme piecť na 25 minút.
Po 25 minútach odstránime fóliu a pečieme ďalších 20 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste