Trošku som sa rozbehla s vypekaním, keďže mám teraz relatívne viac voľna. Na tento recept som naďabila na jednom zahraničnom blogu, a keďže zbožňujem jednoduché nenáročné dobroty, musela som vyskúšať.. a podeliť sa aj s Vami. Odporúčam ho podávať s nejakou ovocnou omáčkou, prípadne džemom.
Trošku som sa rozbehla s vypekaním, keďže mám teraz relatívne viac voľna. Na tento recept som naďabila na jednom zahraničnom blogu, a keďže zbožňujem jednoduché nenáročné dobroty, musela som vyskúšať.. a podeliť sa aj s Vami. Odporúčam ho podávať s nejakou ovocnou omáčkou, prípadne džemom.
Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme so 100 g kryštál. cukru dotuha.
Žĺtka vyšľaháme so zvyšnými 100 g cukru a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, po lyžičke múku a nakoniec mlieko. Vznikne veľmi tekutá hmota, tak to má byť.
Postupne pridávame vyšľahané bielka, opatrne, aby sa veľmi nerozpadol sneh. Ak aj budú plávať v hmote malé kúsky snehu – nevadí.
Plech o rozmere 20 x 30 cm (môžete použiť aj väčší, mne ešte zostalo trocha hmoty nakoniec) vystelieme papierom na pečenie, na ktoré nalejeme cesto až po vrch.
Až teraz zapneme rúru na 200 °C, hneď uložíme plech dnu a takto pečieme 30 minút.
Po uplynutí tohto času znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 40 minút.
Vyberieme (stred sa bude trocha triasť, ale ono to stuhne) a necháme vychladnúť. Ja som dala potom ešte do chladničky na hodinku, krásne sa to dalo krájať a vychladené chutilo skvele.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste