NajRecept.sk Dezerty Hruškový koláč s mascarpone
Hruškový koláč s mascarpone
Recept Hruškový koláč s mascarpone
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Dnes som oficiálne dala zbohom teplym dňom tohto roka. Pred chvíľkou sme prišli z vonku s našim dunčom, a teda, už nám slušne prituhlo. Keď si spomeniem na krásnu teplú sobotu... Mám tu v zásobe ešte jeden vyhriaty slniečkový koláč zo soboty. Radosť pre mňa dvojitá, padol posledný pohár so zavarenými hruškami, ďalšie miestočko na čerstvé zásoby na tohtoročnú zimu :-)

Zuzka    ·   11.9.2013

Hruškový koláč s mascarpone

Dnes som oficiálne dala zbohom teplym dňom tohto roka. Pred chvíľkou sme prišli z vonku s našim dunčom, a teda, už nám slušne prituhlo. Keď si spomeniem na krásnu teplú sobotu... Mám tu v zásobe ešte jeden vyhriaty slniečkový koláč zo soboty. Radosť pre mňa dvojitá, padol posledný pohár so zavarenými hruškami, ďalšie miestočko na čerstvé zásoby na tohtoročnú zimu :-)

Suroviny

Cesto:

260 g
hladká múka
5 PL
práškový cukor
140 g
maslo
3 PL
studená voda

Plnka:

250 g
mascarpone
1 PL
hladká múka
2 PL
Zlatý klas
2 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
4 ks
hruška
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo, múku, cukor som začala miesiť na cesto.

  2. Postupne som pridala vodu a vypracovala na hladké cesto. Asi na hodinu a pol som ho dala oddychovať do chladničky.

  3. Dno vymastenej okrúhlej formy som vystlala cestom + som urobila aj okraje pre tekutú plnku.

  4. Pri 180 °C som nechala cesto piecť cca 25 minút a nechala úplne vychladnúť.

  5. Keď bolo cesto studené, tak som zmiešala mascarpone so zlatým klasom, hladkou múkou, cukrom a vajíčkami do krásnej tekutej hmoty.

  6. Na vrch som poukladala pokrájané hrušky a pri 170 °C som koláč nechala dopiecť, kým tekutá plnka krásne nezískala tuhšiu ale stále pružnú podobizeň.

  7. Hotovo :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty