Jednoduchý dezert pripravíte do 15 minút aj s očistením čerstvého ananásu. Môžete použiť aj ananás z konzervy, ale nikoho netreba presviedčať o tom, že čerstvý je čerstvý. Grilovaný ananás sa podáva teplý v rôznych marinádach ako príloha k jedlu alebo ho podávame ako dezert nasladko a skvele sa k nemu hodí kopček zmrzliny. Ja som použila vanilkovú a pridala som pár kvapiek Amaretta a na niektoré pár kvapiek Baileysu.
Jednoduchý dezert pripravíte do 15 minút aj s očistením čerstvého ananásu. Môžete použiť aj ananás z konzervy, ale nikoho netreba presviedčať o tom, že čerstvý je čerstvý. Grilovaný ananás sa podáva teplý v rôznych marinádach ako príloha k jedlu alebo ho podávame ako dezert nasladko a skvele sa k nemu hodí kopček zmrzliny. Ja som použila vanilkovú a pridala som pár kvapiek Amaretta a na niektoré pár kvapiek Baileysu.
Ananás nakrájame na plátky cca 1 - 1,5 cm. Očistíme a vyrežeme stred (drevitú časť).
Maslo rozpustíme a namočíme do neho kolieska ananásu.
Ananás ugrilujeme na rozpálenej grilovacej panvici.
Keď máme prvú stranu ugrilovanú, kolieska otočíme a vrch posypeme škoricovým cukrom.
Keď je ugrilovaný aj spodok, ešte na chvíľu koliesko otočíme aby sa škoricový cukor roztopil.
Preložíme na tanier a dozdobíme kopčekom zmrzliny.
Podávame hneď.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste