Pomaly ale isto sa blížia vianoce a Saša pečie, pečie a pečie. Tieto čokopučíno kolieska sú dosť náročne a je s tým prplačka ale výsledok stojí za to!
Pomaly ale isto sa blížia vianoce a Saša pečie, pečie a pečie. Tieto čokopučíno kolieska sú dosť náročne a je s tým prplačka ale výsledok stojí za to!
Čokoládové cesto: Mleté orechy premiešame s lyžicou mäkkého masla, nastrúhanou (vopred dôkladne umytou) kôrou z pomaranča, hladkou múkou a vanilkovým cukrom.
V druhej mise vyšľaháme 1/2 kocky zmäknutého masla s cukrom a šľaháme, pokiaľ sa cukor celkom rozpustí.
Do masla zapracujeme orechovú hmotu, 3 lyžice studenej vody, kakao a najemno nastrúhanú čokoládu.
Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 1 hodinu.
Čokoládové cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 3 mm a vykrojíme kolieska.
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 165 °C za 8 - 10 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť.
Smotanu v hrčeku ohrejeme v mikrovlnnej rúre, vmiešame do nej instatnú kávu a na kúsky nakrájanú kofilu.
Hrček zakryjeme fóliou a prehrejeme na stupeň rozmrazovania v mikrovlnej rúre. Zmes vždy po 15 minútach premiešame a opakujeme, pokiaľ sa nám suroviny spoja.
V mise vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne do neho všľahávame rozpustenú čokoládu a kakao.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho šľahania pridíme cukor.
Sneh naplníme do cukrárskeho sáčku a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame krúžky s rovnakým priemerom ako sú kolieska z cesta a malé pusinky.
Sneh sušíme v rúre pri teplote 120 °C približne hodinu. Akonáhle ide sneh zlúpnuť z papiera, vyberieme plech z rúry a necháme vychladnúť.
Kolieska potrieme krémom, navrch pripevníme snehový krúžok a do stredu malú pusinku.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste