Čokoládový chlebík som piekla prvýkrát a naozaj sa vydaril. Svedčí o tom aj to, že mám z neho urobené iba fotky tesne po vytiahnutí z rúry. Ako sa vraví "len sa tak za ním zaprášilo". Tento chlebík je výborný na raňajky s nejakým dobrým domácim džemom alebo len tak :)
Čokoládový chlebík som piekla prvýkrát a naozaj sa vydaril. Svedčí o tom aj to, že mám z neho urobené iba fotky tesne po vytiahnutí z rúry. Ako sa vraví "len sa tak za ním zaprášilo". Tento chlebík je výborný na raňajky s nejakým dobrým domácim džemom alebo len tak :)
V malej miske si zmiešame sušené hrozienka a nasekanú čokoládu.
V druhej miske si zmiešame múku, soľ a kakaový prášok (suché ingrediencie).
Vo veľkej miske dobre zmiešame kvások s teplou vodou a následne pridáme hrozienka s čokoládou a suché ingrediencie.
Všetko spolu dobre premiešame. Misku prikryjeme utierkou a necháme to stáť 10 minút.
Po 10 minútach cesto trochu premiesime a opäť prikryjeme a necháme stáť 10 minút.
Takto to zopakujeme ešte dvakrát, no pri druhom raze ho prikryjeme a necháme odpočivať hodinu.
Cesto po hodine vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a vytvaruje bochník.
Vložíme ho do ošatky (ak nemáme tak na plech s papierom na pečenie), prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 3 - 6 hodín kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Po vykysnutí na vrch chlebíka urobíme zárezy.
Do rúry vložíme nejaký pekáč a vyhrejeme ju na 240 °C.
Keď je rúra vyhriata vložíme do nej chlebík, do pekáča vlejeme pohár vody a rúru zoslabíme na 220 °C.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste